Azərbaycanda onlayn platforma seçərkən istifadəçi məlumatlarının saxlanılması və qorunması ilə bağlı qaydaları əvvəlcədən öyrənməyə çalışıram. Məxfilik siyasətində məlumatların toplanması, istifadəsi və üçüncü tərəflərlə paylaşılması barədə məlumatların aydın göstərilməsi mənim üçün vacibdir. İstifadəçi bu sənədləri oxuyarkən hansı ifadələrə və şərtlərə xüsusi diqqət yetirməlidir ki, sonradan gözlənilməz problemlərlə qarşılaşmasın?
5 Ansichten

Azərbaycanda rəqəmsal platforma seçəndə məncə, ilk növbədə istifadənin nə qədər rahat olduğuna baxmaq lazımdır. Bəzi səhifələrdə o qədər çox əlavə element olur ki, əsas bölməni tapmaq belə ayrıca işə çevrilir. Xüsusilə telefondan istifadə edərkən bu daha tez hiss olunur. Mən sadə menyunu, aydın bölmələri və artıq yüklənməyən interfeysi daha çox qiymətləndirirəm. Bu mövzuda müxtəlif Azərbaycan yönümlü platformalara baxanlar üçün səhifəsini də müqayisə siyahısına əlavə etmək olar. Burada ümumi quruluş kifayət qədər aydın görünür və mobil ekranda əsas bölmələr arasında keçid etmək çətin deyil. Məncə, yaxşı platformanın üstünlüyü məhz burada ortaya çıxır: istifadəçi nə axtardığını təxmin etməyə məcbur qalmamalıdır. Bir dostum deyir ki, dizayn nə qədər rəngarəng olsa, bir o qədər yaxşıdır, amma mən tam əksini düşünürəm. :) Çox parlaq səhifələr ilk baxışda maraqlı görünə bilər, lakin uzun müddətli istifadə zamanı sadə interfeys daha rahat olur. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatlar da əlavə üstünlük sayıla bilər. Ona görə yeni rəqəmsal seçimlərə baxanlar bu variantı da açıb digər səhifələrlə müqayisə edə bilərlər.